Techniekproject in de omgeving: Straattheaterfestival Woerden

21 juni 2024

Binnen onze Sterk Techniek Onderwijs regio zoeken we voortdurend naar manieren om praktijkgericht techniekonderwijs ook een maatschappelijke dimensie te geven. Dit maakt het onderwijs niet alleen leuker, maar ook veel zinvoller voor de leerlingen. We werken samen met echte opdrachtgevers, en deze keer was dat een bijzonder creatieve: het Straattheater Festival Woerden.

Het Straattheater Festival Woerden is een jaarlijks evenement in het historische centrum van Woerden, dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van juni. Tijdens dit festival worden bezoekers verrast en vermaakt door optredens van tientallen artiesten uit binnen- en buitenland. Sinds 1986 is het festival uitgegroeid tot een van de grootste straattheaterfestivals in Nederland.

De opdracht voor de leerlingen was om folderzuilen te ontwerpen en te maken voor het Straattheater Festival Woerden 2024. Deze zuilen dienen om de programmafolders van 29 juni 2024 extra in de schijnwerpers te zetten. Leerlingen van het Woerdense Futura College en Kalsbeek College hebben enthousiast de uitdaging aangenomen om zuilen te ontwerpen die niet alleen opvallen, maar ook bestand zijn tegen de elementen op straat. Elke leerling bracht zijn eigen unieke en soms eigenwijze aanpak in dit project.

Folderzuilen Futura College
Makers: Lucas | Ivar | Igor | Jermaine | Wessel | Alano | Sjaak

De leerlingen van het Futura College lieten zich inspireren door een kunstenaar uit Nieuwegein, na een bezoek aan zijn beeldentuin. Met enthousiasme gingen ze aan de slag met metaal, waarbij de vonken er letterlijk vanaf vlogen. Het resultaat? Twee prachtige creaties: een rondrijdende draak en het foldervarken. Het eindresultaat is met trots opgeleverd aan de opdrachtgever.

Folderzuilen Kalsbeek College
Makers: Daniël | Luuk | Daan | Tygo

Vier 3e jaars leerlingen van het Bouw- Wonen- en Interieurprofiel van het Kalsbeek, locatie Bredius, zijn na een gastles van de voorzitter Ton Sluiter gestart met een 3D-ontwerp in SketchUp op de TechnoHUB. Zij kozen - hoe kan het ook anders gezien hun profielkeuze- voor hout als materiaal. 

Ook dit eindresultaat werd met met enthousiasme opgeleverd aan het Straattheater Festival Woerden.


Terug naar nieuwsoverzicht