STOWMIJ werkt aan verbinding op netwerkbijeenkomst voor docenten en instructeurs

24 februari 2022

Op dinsdag 22 februari was het, na eerder uitstel door Corona, eindelijk zover. Docenten en instructeurs van de samenwerkingspartners van STOWMIJ kwamen bijeen op een succesvolle netwerkbijeenkomst met het thema Professionalisering.

Kijkje in de keuken van BWI, M&T en PIE De bijeenkomst werd georganiseerd door het Kalsbeek College in de Technohub in Woerden waar ook de leerlingen van het Kalsbeek College hun lessen volgen voor de technische profielen. Op het programma stond, na het openingswoord door Bea Hulleman, afdelingsleider Kalsbeek, een kijkje in de keuken bij de profielen PIE, M&T en BWI. Enthousiaste docenten en instructeurs deelden met enthousiasme hun expertise en ervaringen met het geven van de lessen in de praktijklokalen in de Technohub. De aanwezigen konden in een carrousel een ronde maken langs de drie lokalen en profielen en zo inspiratie opdoen.

Programmalijn kwaliteitsimpuls draagt bij aan regionale bijscholing docenten De netwerkbijeenkomsten, dit was de eerste in een reeks, staan in het teken van uitwisseling, leren kennen van elkaar en elkaars scholen, tips & tricks delen, het bevorderen van de ontwikkeling van STO op de scholen en bijdragen aan de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen van vmbo naar mbo. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de programmalijn Kwaliteitsimpuls. Er wordt in dit programma o.a. gewerkt aan het juiste technische opleidingsaanbod op scholen en voldoende bevoegde docenten voor techniekonderwijs. De netwerkbijeenkomsten dragen bij aan de regionale aanpak bijscholing docenten.

Eerste netwerkbijeenkomst smaakt naar meer Mariska Eekhof, projectleider programmalijn 1. “De sfeer was zeer goed. Het was een hele zinvolle middag waarin elkaar informeren, uitwisselen, netwerk versterken en verbinden centraal stond. We hebben regio breed uitgenodigd en de afvaardiging van de diverse partners was navenant. We hopen voor de volgende bijeenkomst op een nog grotere opkomst. Er is al een school enthousiast opgestaan om de volgende netwerkbijeenkomst te organiseren. Deze zal plaatsvinden op 31 mei op het Cals College in IJsselstein.”

Regionale samenwerking Woerden - Montfoort - IJsselstein (STOWMIJ) STO WMIJ staat voor Sterk Techniekonderwijs, Woerden, Montfoort, IJsselstein en inmiddels ook Nieuwegein. STO WMIJ is een samenwerkingsverband en kent partners uit het VO, MBO en bedrijfsleven. Samen maken wij ons sterk voor goed techniekonderwijs en voldoende goed opgeleide vakmensen in de regio: Woerden, IJsselstein, Montfoort en Nieuwegein. Vanuit 3 programmalijnen: kwaliteitsimpuls, beeldvorming en gezamenlijk opleiden, werken we samen aan toekomstgericht techniekonderwijs. Meer weten over ons of onze partners? www.sterktechniekonderwijswmij.n


Terug naar nieuwsoverzicht