Praktijkgericht programma Smart Building vmbo x mbo

17 april 2023

In het eerste deel van het schooljaar 2022-2023 hebben 4e jaars vmbo-leerlingen het praktijkgerichte programma Smart Building gevolgd op de Tech Campus van ROCMN. De 18 leerlingen waren afkomstig van het Oosterlicht College uit Nieuwegein en het Kalsbeek College en Minkema College uit Woerden. 

"Het is jammer dat het project afgelopen is, ik zou zo weer meedoen"

De leerlingen hebben gedurende 20 woensdagmiddagen een slimme bungalow bedacht, ontworpen en ontwikkeld. Tijdens het programma maakten zij kennis met het thema 'de energietransitie', 3D tekenen, 3D printen en maquettes bouwen. De leerlingen vonden het tof om op een andere locatie les te krijgen en alvast een kijkje op het mbo te nemen. "Het is een volwassen omgeving, waar alles veel groter is dan bij ons op school. Dat beviel mij eigenlijk wel. Het projectmatig samenwerken was erg leerzaam."

STOWMIJ-programma
Het programma is ontwikkeld vanuit onze Sterk Techniek Onderwijs regio (STOWMIJ) en is onderdeel van de menukaart van de TechCampus. Op deze kaart vind je verschillende programma’s voor leerlingen én docenten in het vmbo.
 


Terug naar nieuwsoverzicht