Leren van het bedrijfsleven zorgt voor enthousiasme

27 februari 2023

De vmbo-leerlingen van Kalsbeek College hebben dit schooljaar al veel mogen leren van het bedrijfsleven. De bedrijven die partner zijn van de TechnoHUB dragen graag bij aan het enthousiasme. 

De 2e jaars leerlingen uit de techniekklas hebben gastlessen gehad van Sanitair-Installatie Hoogendoorn B.V. en brachten een bedrijfsbezoek aan BluePrint Automation (BPA). Er staat nog les van Velegro Installatietechniek b.v. op de planning. Op 23 februari jl. gingen de bijna 30 leerlingen ook 1:1 op stap met een vakprofessional binnen de metaal-, installatie- en elektrotechnieksector. Ze konden zo ervaren hoe een werkdag eruit ziet en hoe betekenisvol de branches binnen het PIE-profiel zijn. Het bedrijfsleven hoopt dat dit bijdraagt aan hun blijvende keuze voor techniekonderwijs en -in dit geval- voor het PIE-profiel in het bijzonder. 

De 4e jaars binnen het PIE-profiel kregen les in paneelbouw van Elektro Internationaal B.V. - control panels and distribution boards.

--------

TechnoHUB X Kalsbeek College: praktijklocatie van de 3 technische vmbo-profielen

De 3e en 4e jaars van de de vmbo-profielen Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouw, Wonen & Interieur (BWI) en Mobiliteit & Transport (M&T) volgen hun praktijkvakken op de TechnoHUB. Zij zijn 11 uur per schoolweek op de TechnoHUB -powered by Woerdens Techniek Talent- te vinden en krijgen daar les van de Kalsbeek-docenten.


Terug naar nieuwsoverzicht