Lascursus

3 juli 2023

Zelf je eigen metalen naambordje lassen! Dát wilden 8 leerlingen van Cals College IJsselstein heel graag. Tijdens 3 donderdagmiddagen kregen ze tips van Mees Boonstra en Sam Straver van Straver Special Techniek. 

Het eindresultaat mocht er zijn. Alysia uit 1 havo vond het leuk om eens met haar handen te werken. “Lassen is gewoon heel cool”. Ook brugklasser Ivar zou de cursus zo nog een keer willen doen. Thijs Koopman uit vmbo-2 was voor de 1e keer in de lasbox te vinden. “Ik wil door deze toffe ervaring heel graag door in de techniek en heb voor het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) gekozen”. Het profiel waar ook metaalbewerking vaker aan bod zal komen.

Een succes dus! Zelf ervaren hoe leuk techniek is , is belangrijk om enthousiasme aan te (blijven) wakkeren voor toffe banen die ook nog eens heel belangrijk zijn. Volgend schooljaar bieden we de cursus nog een keer aan. Er staan namelijk nog heel wat jongeren op de wachtlijst. Dát geeft hoop voor de toekomst van de lokale maakindustrie.


Terug naar nieuwsoverzicht