Creatief project in de omgeving

19 juni 2024

 

Binnen programmalijn 3 van ons STO-plan vind je ook de activiteit “Project in de Omgeving”.  Dé mogelijkheid om praktijkgericht onderwijs ook een maatschappelijke invulling te geven. Het maakt het onderwijs niet alleen betekenisvoller, maar heeft ook een positief effect op het imago van techniekonderwijs. Het circulaire bankje dat je op een aantal plekken in de regio tegenkomt is hiervan ook een resultaat.

In deze periode zijn de scholen de uitdaging aangegaan om folderzuilen te ontwerpen en maken. Bij het Oosterlicht College hebben de studenten al een flinke dosis 3D-skills opgedaan tijdens een les bij ROCMN. Zij gaan de zuil die ze ontworpen hebben straks ook maken voor de mediatheek in hun school.

Ondertussen zijn de leerlingen van het Kalsbeek College en Futura College druk bezig met hun eigen zuilen voor het Straattheater Festival Woerden dat op 29 juni 2024 zal plaatsvinden. De leerlingen van het Futura College hebben zich laten inspireren door een Nieuwegeinse kunstenaar en lassen een metalen draak die de folders van dit event straks zal bewaken.  De bouw-, wonen- en interieur-talenten van Kalsbeek zijn druk aan het schetsen na een inspirerende gastles van de opdrachtgever.

Wij kijken uit naar de creatieve eindresultaten!

 


Terug naar nieuwsoverzicht