Woerden onthult het 1e unieke circulaire STO WMIJ bankje

16 oktober 2022

Woerden onthult het 1e unieke circulaire STO WMIJ bankje

Op 15 oktober om 11.00 uur werd op feestelijke wijze de 1e circulaire bank in Woerden onthuld. Dit unieke ontwerp is te vinden tegenover de Bonaventurakerk in de Rijnstraat. De zitbank is ontworpen door Woerdense studenten en gefabriceerd door scholieren. Alle materialen zijn al eens eerder gebruikt. 

Marlous Birkhoff, directeur TechnoHUB, vertelt: “Deze circulaire samenwerking is onderdeel van het Sterk Techniekonderwijs-programma (STO), waarin we onderwijsactiviteiten op poten zetten om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Samenwerken met het bedrijfsleven is daar een belangrijk onderdeel van. In onze STO-regio Woerden, Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein is er in verschillende samenstellingen gewerkt aan dit unieke bankje" 
 
Circulaire bankjes voor Stichting Woerden 650 jaar. 
In Woerden ontstond een mooie samenwerking met o.a. Verweij Houttechniek, TechnoHUB, Theo Pouw Groep, de Sint Franciscus Stichting en de leerlingen van het Futura College, Minkema College en ROC MN en 2 Woerdense TU Delft studenten.
 
Verweij Houttechniek is één van de initiatiefnemers, zij zochten naar mogelijkheden voor het gebruik van herwonnen deurhout in het lokale onderwijsnetwerk. Twee studenten van de TU Delft maakten een duurzaam ontwerp met circulair hout én beton en betrokken de leerlingen van het Futura College, Minkema College en ROC Midden Nederland bij het project. De Woerdense Sint  Franciscus Stichting heeft ter gelegenheid van haar 100 jarig jubileum het realiseren van deze bank financieel mogelijk gemaakt.   
 
Na een rondleiding bij Verweij en betongieten bij de Theo Pouw Groep, zijn de bankjes geassembleerd bij de TechnoHUB. “Het is belangrijk deze jongeren een breed beeld te geven van het beroepenveld. Op deze manier wordt ze een leuke, positieve ervaring geboden die ze helpt bij hun zoektocht naar een passende baan. “ Je kunt op deze bank heerlijk zitten, maar het doel van de ontwerpers was ook om het bankje vooral niet saai te maken voor kinderen. Zij kunnen er ook op klimmen en klauteren. 
 
In totaal worden er meerdere bankjes gemaakt voor de STO WMIJ-regio. Vier bankjes komen in de kernen van de gemeente (Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen) te staan ter gelegenheid van Woerden 650 jaar stadsrechten. Op vrijdag 21 oktober wordt het 1e circulaire bankje in Nieuwegein onthuld. 


Terug naar nieuwsoverzicht